ZELF VAREN
langs het rijk der duizend eilanden

Lees meer

Zelf varen met een

Fluisterboot
4 tot 6 personen

akkerschuit
Tot 10 personen

Kano
tot 3 personen

sup Board

Het water op!

Of je het water nu verkent met een fluisterboot, een kano, een akkerschuit of sup, het gebied staat garant voor een unieke ervaring en een gezellig dagje uit. Voor degenen die het naastgelegen gebied bij de Noorderplas willen verkennen zijn er de fluisterbootjes. Neem een picknickmand mee of bestel deze bij Museum BroekerVeiling. En vergeet niet je zwemspullen mee te nemen! Langs de route is een afgezet stuk zwemwater waar je even lekker kan afkoelen. Het Oosterdelgebied zelf kan je alleen in varen met voertuigen zonder schroef. Dat kan prima met onze kano’s en sups. Een wat langere vaartocht maken? Huur een akkerschuit voor een dag(deel) en vaar door de sluis richting bijvoorbeeld Alkmaar of Kolhorn! Bij mooi weer krijgen wij veel aanvragen binnen, het is dus aan te raden om vooraf te reserveren. Gebruik hiervoor onderstaand contactformulier.

Voor zowel het huren van een akkerschuit als een sup is (vaar)ervaring vereist. Voor de sup betekent dit eerdere sup-ervaring. De akkerschuit is bedoeld voor het varen op de wateren na de sluis buiten het Rijk der Duizend Eilanden.


Vaarroute

Bij de balie van Museum BroekerVeiling krijg je voor het varen met een fluisterboot of kano een kaart mee met daarop twee routes. Vaar je met een fluisterboot over de aangegeven route rond de Oosterplas? Dan kan je via je smartphone of tablet naar interessante informatie luisteren over het landschap, de gebouwen en cultuurhistorie van het gebied waar je langs vaart via een app. Lees hier meer over het downloaden en gebruik van de Fluister-app. Meer leren over de interessante geschiedenis van dit unieke gebied kan je natuurlijk ook door een bezoek aan Museum BroekerVeiling!

Voor onze akkerschuiten hebben we geen vaste routes die we meegeven, maar op de website van het Sloepen Netwerk kan je eenvoudig zelf een mooie route uitstippelen of maak gebruik van de speciale arrangementen.Tweedaagse zwerftocht met een elektrische akkerschuit

Varend zwerven door oneindig laagland…dat kan met een elektrische akkerschuit van Museum BroekerVeiling. Stap op in de haven van Broek op Langedijk en vaar de Molenroute of de Zaanse Schansroute. In twee dagen maak je een fantastische reis over het water. Picknick onderweg, pak een terrasje langs het water. Bezoek een museum of andere attractie en overnacht in een comfortabele kamer in een Bed en Breakfast terwijl de akkerschuit wordt opgeladen voor de volgende dag. Laat de tijd even de tijd en geniet van elkaar en de omgeving.

Prijs afhankelijk van aantal personen. Al vanaf € 100 per persoon inclusief huur akkerschuit, overnachting en ontbijt.

Prijzen

Voor het huren van een vaartuig meldt u zich bij de balie van Museum BroekerVeiling. De huur van een vaartuig staat geheel los van een bezoek aan het museum. Het is dus niet noodzakelijk om het museum te bezoeken om zelf te kunnen varen. Voor een kleine toeslag kunt u voor of na het varen ook het museum bezoeken.

Het betalen van je vaartuig vindt plaats bij binnenkomst. Voordat je met het je vaartuig op pad gaat vul je een huurcontract in, en betaalt de borg . Deze borg kan na afloop van de vaartocht uiteraard worden terug gepind als het vaartuig weer netjes binnen de afgesproken tijd wordt ingeleverd.

Let op! Alleen met eerdere sup ervaring is het vanaf juni mogelijk om zonder begeleiding een sup te huren.

Voor onderweg

Als je op het water bent is het natuurlijk fijn om onderweg lekker te kunnen eten of drinken. Dat kan je natuurlijk zelf meenemen, maar kan je ook bestellen bij het museum.

- Koffie of thee (limonade voor kinderen) en een gebakje €5,- euro per persoon.

- Fluisterlunch, onderweg lekker een hapje eten: €11,- euro per persoon.

Vraag gerust bij je reservering naar alle mogelijkheden!Vragen of reserveren?

Vul onderstaand formulier in om een vraag te stellen of een fluisterboot, akkerschuit, kano of sup te reserveren. Vergeet niet te vermelden om welke datum en tijd het gaat en hoeveel personen gaan varen. Fluisterbootjes kunnen worden verhuurd op vaste starttijden, namelijk 10.00 uur, 12.30 uur en 15.00 uur. Wij nemen na het inzenden van je vraag of reservering zo spoedig mogelijk contact op.

Let op! Wees ruim op tijd met reserveren om teleurstelling te voorkomen. Mocht je op de dag zelf toch besluiten niet te varen, bel ons dan (0226-313807) om dit door te geven.


MAATREGELEN IVM CORONAVIRUS
Bij het verhuren van onze vaartuigen houden we rekening met met de maatregelen die de RIVM en de Gemeente Langedijk ons oplegt.

- Het invullen van het huurcontract (zie boven) doet u zelf van tevoren. Lever het ingevulde contract in als u komt varen. Lees ook thuis al de instructies en voorwaarden voor het huren (staat in het huurcontract) goed door.
- Onze vaartuigen worden verhuurd aan gezelschappen met maximaal 5 personen die op hetzelfde adres wonen of maximaal 3 personen die niet op hetzelfde adres wonen. Dit in navolging van de regelgeving vanuit het RIVM.
- Op het terrein bevinden de plekken waar de fluisterbootjes liggen op ruime afstand van elkaar (in en uitstap is dus altijd op ruime afstand).
- Het museum en restaurant is sinds 1 juni weer open voor bezoekers. Op het terrein van het museum is een looproute aangegeven.
- Ook is het mogelijk vooraf een picknickmand of iets anders lekkers te bestellen voor tijdens de vaartocht.
- De sleutel en routekaartje bevindt zich al in het bootje. Na terugkomst worden de bootjes weer gereinigd voor verder gebruik.

Museum BroekerVeiling
Museumweg 2
1721 BW Broek op Langedijk

T: 0226 313 807
E:
info@broekerveiling.nl

Lees meer over de algemene voorwaarden voor het huren van een fluisterbootje.