ZELF VAREN
langs het rijk der duizend eilanden

Lees meer

Zelf varen

Fluisterboot
4 tot 6 personen

akkerschuit
Tot 10 personen

Kano
tot 3 personen

sup
! Vanaf juni

Het water op!

Of je het water nu verkent met een fluisterboot, een kano, een akkerschuit of per sup, het gebied staat garant voor een unieke ervaring en een gezellig dagje uit. Voor degenen die het naastgelegen gebied bij de Noorderplas willen verkennen zijn er de fluisterbootjes; neem een picknickmand mee of bestel deze bij Museum BroekerVeiling, en vergeet niet je zwemspullen mee te nemen! Langs de route is een afgezet stuk zwemwater waar je even lekker kan afkoelen. Het Rijk der Duizend Eilanden zelf kan je alleen in varen met voertuigen zonder schroef, en dus lenen onze kano’s en Sups* zich uitstekend voor dit doel. Een wat langere vaartocht maken? Huur een akkerschuit* voor een dag(deel) en vaar door de sluis richting bijvoorbeeld Alkmaar! Bij mooi weer krijgen wij veel aanvragen binnen, het is dus altijd aan te raden om van tevoren te reserveren. Gebruik hiervoor het onderstaande contactformulier.

* Suppen kan vanaf juni 2020 weer. Voor zowel het huren van een akkerschuit als een Sup is (vaar)ervaring verplicht. Voor de Sup betekent dit eerdere Sup ervaring. De akkerschuit is bedoeld voor het varen op de wateren na de sluis.


Vaarroute

Bij de balie van Museum BroekerVeiling krijg je voor het varen met een fluisterboot of kano een kaart mee met daarop twee routes. Vaar je met een fluisterboot over de aangegeven route rond de Oosterplas? Dan kan je via je smartphone of tablet naar interessante informatie luisteren over het landschap, de gebouwen en cultuurhistorie van het gebied waar je langs vaart. De route is ontwikkeld in het kader van het Europese project EUWATHER met financiering vanuit JPI Cultural Heritage. De route is tot stand gekomen in samenwerking met de Nederlandse projectpartners Leiden Universiteit, Vrije Universiteit Amsterdam en stichting Water Nederland en in samenwerking met het museum en partijen in het gebied. Lees hier meer over het downloaden en gebruik van de Fluister app. Meer leren over de interessante geschiedenis van dit unieke gebied kan je natuurlijk ook door een bezoek aan Museum BroekerVeiling!

Voor onze akkerschuiten hebben we geen vaste routes die we meegeven, maar op de website van het Sloepen Netwerk kan je eenvoudig zelf een mooie route uitstippelen.

Prijzen

Voor het huren van het vaartuig meld u zich bij de balie van Museum BroekerVeiling, echter staat de huur van een vaartuig geheel los van een bezoek aan het museum. Het is dus niet noodzakelijk om het museum te bezoeken om zelf te kunnen varen.

Het betalen van je vaartuig vindt plaats bij binnenkomst. Voordat je met het je vaartuig op weg gaat vul je een huurcontract in, en betaalt de borg . Deze kan na afloop van de vaartocht uiteraard worden terug gepind.

Let op! Alleen met eerdere sup ervaring is het vanaf juni mogelijk om zonder begeleiding een sup te huren.

Voor onderweg

Wanneer je op het water bent is het natuurlijk heerlijk om onderweg lekker te eten. Dat kan je natuurlijk zelf meenemen, maar kan je ook bestellen bij je bootje.

- Koffie of thee (limonade voor kinderen) en een gebakje €5,- euro per persoon.

- Fluisterlunch, onderweg lekker een hapje eten: €11,- euro per persoon.Vragen of reserveren?

Vul het onderstaande formulier in om een vraag te stellen of een fluisterboot, akkerschuit of kano te reserveren. Vergeet niet te vermelden om welke datum en tijd het gaat en hoeveel personen gaan varen. Fluisterbootjes kunnen worden verhuurd op vaste starttijden, namelijk 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur (tijden vóór 1 juni) | 11.00 uur, 13.30 uur en 16.00 uur (tijden na 1 juni). Wij nemen na het inzenden van je vraag of reservering zo spoedig mogelijk contact op.

Let op! Wees ruim op tijd met reserveren om teleurstelling te voorkomen. Mocht je op de dag zelf toch besluiten niet te varen, bel ons dan (0226-313807) om dit door te geven.


MAATREGELEN IVM CORONAVIRUS
In overleg met de Gemeente Langedijk is het mogelijk om bij Museum BroekerVeiling te kunnen genieten van een vaartocht door het Duizend Eilandenrijk. Uiteraard wel rekening houdend met de maatregelen van RIVM en de Gemeente Langedijk.

- Het invullen van het huurcontract doet u zelf van tevoren. Neem het contract dan mee wanneer u komt varen en lever het in. Lees ook thuis al de instructies en voorwaarden voor het huren goed door.
- De fluisterboten worden verhuurd aan gezinnen met maximaal 5 personen of maximaal 3 personen die niet op hetzelfde adres wonen.
- Op het terrein bevinden de plekken waar de fluisterbootjes liggen op ruime afstand van elkaar (in en uitstap is dus altijd op ruime afstand).
- Het museum en restaurant is in ieder geval tot 28 april gesloten. Wel is het mogelijk van tevoren een picknickmand te bestellen voor tijdens de vaart.
- De sleutel en routekaartje bevindt zich al in het bootje. Na terugkomst worden de bootjes weer gereinigd voor verder gebruik.
- De sluis is gesloten, hierdoor is het alleen mogelijk om fluisterboten en kano's te huren. Akkerschuiten kunnen niet worden gebruikt binnen de sluis.

Museum BroekerVeiling
Museumweg 2
1721 BW Broek op Langedijk

T: 0226 313 807
E:
info@broekerveiling.nl

Lees meer over de algemene voorwaarden voor het huren van een fluisterbootje.