ZELF VAREN
langs het rijk der duizend eilanden

Lees meer

Zelf varen

Over de schuitjes

Een boot, schuit, vlet, praam, in wat voor vaartuig ga je eigenlijk varen? Namen van authentieke vaartuigen in het voormalige Rijk der Duizend Eilanden lopen nogal eens uiteen, maar werden in de volksmond allemaal vernoemd naar hun functie: een melkschuitje, een uit-en-thuis-schuitje, een akkerschuit. Een Westfries is wat dat betreft meestal duidelijk. Een praam waarmee je vee vervoerd is simpelweg een veepraam, maar als het zelfde vaartuig bagger vervoerd noemt hij het een slikpraam. De vaartuigen die je bij ons kunt huren zijn akkerschuiten waar een elektrisch motortje is ingebouwd. Deze schuiten werden dus vroeger door tuinders gebruikt om naar de akker te varen! Wij hebben schuitjes beschikbaar voor maximaal 6 personen. Om praktische redenen verhuren we fluisterschuitjes met de vaste begintijden, namelijk om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. Bij mooi weer krijgen wij veel aanvragen binnen, het is dus altijd aan te raden om van tevoren een schuitje te reserveren. Gebruik hiervoor het onderstaande contactformulier.


Fluister App

Gebruikmaken van de fluister app? Tijdens het varen van de route, krijg je via je smartphone of tablet interessante informatie over het landschap, de gebouwen en cultuurhistorie van het gebied waar je langs vaart. De route is ontwikkeld in het kader van het Europese project EUWATHER met financiering vanuit JPI Cultural Heritage. De route is tot stand gekomen in samenwerking met de Nederlandse projectpartners Leiden Universiteit, Vrije Universiteit Amsterdam en stichting Water Nederland en in samenwerking met het museum en partijen in het gebied. Lees hier meer over het downloaden en gebruik van de Fluister app.

Prijzen

Het huren van een fluisterschuitje kost €25,- per uur per schuitje. Je betaalt voor minimaal een uur, daarna wordt afgerekend per kwartier. Het betalen van je schuitje vind plaats na de vaart. Voordat je met het schuitje gaat varen vul je een huurcontractje in, en betaalt een borg van €250,- . Zie onze algemene voorwaarden voor meer informatie.

Voor het huren van het schuitje meld u zich bij de balie van Museum BroekerVeiling, echter staat de huur van een schuitje geheel los van een bezoek aan het museum.

Vragen of reserveren?

Vul het onderstaande formulier in om een vraag te stellen of een schuitje te reserveren. Vergeet niet te vermelden om welke datum en tijd het gaat en hoeveel personen gaan varen. Fluisterschuitjes kunnen worden verhuurd op vaste starttijden, namelijk 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. Wij nemen na het inzenden van je vraag of reservering zo spoedig mogelijk contact op.

!Let op! Wees ruim op tijd met het reserveren van een fluisterschuitje om teleurstelling te voorkomen. Mocht je op de dag zelf toch besluiten niet te varen, bel ons dan (0226-313807) om dit door te geven zodat we weten dat hij beschikbaar is voor de verhuur aan iemand anders.

Museum BroekerVeiling
Museumweg 2
1721 BW Broek op Langedijk

T: 0226 313 807
E:
info@broekerveiling.nl

Lees meer over de algemene voorwaarden voor het huren van een fluisterschuitje.